[ad_1]
Сайт міста Чернівці 0372.ua, пропонує ознайомитися з переліком продуктів, які допомагають знизити рівень холестерину в Вашому організму.
Адже, аме розумний підхід до власного щоденного харчування допоможе позбутися проблем із рівнем холестерину в крові, а також може стати відмінною профілактикою інших захворювань.
Тому дуже важливо включати у свій раціон продукти, що містять в собі певні мікроелементи, які приносять організму тільки користь:
- підвищують вміст лікотену, який протистоїть надлишку шкідливого холестерину;
- забезпечують надходження омега-3 кислот, клітковини та інших корисних речовин, які не тільки зменшують рівень шкідливого холестерину, але й підвищують рівень корисного.
Пропонуємо перелік продуктів, що знижують рівень холестерину та мають безліч інших переваг для здоров’я серця.
1. Горіхи
Вони є чудовим джерелом поліненасичених та мононенасичених жирів, які сприяють покращенню рівня холестерину. Горіхи також містять безліч вітамінів та мінералів, клітковини та антиоксидантів.
2. Овес
Цільнозерновий овес, вівсяна каша, борошно та висівки, також добре відомі своїми властивостями знижувати рівень холестерину. Овес багатий бета-глюканом – вид розчинної клітковини, який відомий своїми метаболічними перевагами для здоров’я.
Дотримання раціону багатого клітковиною (овочі, фрукти та такі зернові культури, як вівсянка) та з низьким вмістом насичених жирів зменшить випадки ішемічних хвороб серця та високого рівня холестерину.
3. Ячмінь
Цільнозерновий ячмінь також багатий бета-глюканами, який знижує рівень ЛПНЩ. З усіх поширених злакових культур ячмінь має найбільшу кількість бета-глюканів у насінні.
За даними Whole Grains Council, ячмінь також відомий своєю здатністю знижувати кров’яний тиск і контролювати рівень цукру в крові. Окрім того, він містить більше білків, ніж кукурудза, коричневий рис або пшоно.
4. Авокадо
Авокадо багатий мононенасиченими жирами, клітковиною та фітонутрієнтами (фітостерини та поліфеноли) – все це пов’язано з покращенням рівня холестерину в крові.
5. Квасоля, горох і сочевиця
За даними Mayo Clinic, бобові культури мають низький вміст жиру, багато розчинної та нерозчинної клітковини. Вони також є особливо хорошими джерелами білка, фолатів, заліза та магнію.
Читайте також:Чай з волоського горіха очищує кров, як готувати цілющий чай?
Корисні та поживні салати з авокадо на сніданок: рецепти для буковинців
Отримуйте головні новини дня — Telegram або Viber.
[ad_2]
Источник: 0372.ua