[ad_1]

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Користь від персиків для людського організму складно перебільшити. Медики відзначають, що аромат цього фрукту здатний діяти на організм людини як антидепресант. Крім того, персик здатний впливати на діяльність мозку, поліпшуючи пам’ять і підвищуючи концентрацію уваги, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше про Чудо-фрукти: чим корисні сливи і кому їх варто їсти (ФОТО)

Персик належить до підроду Мигдаль роду Слива сімейства Рожеві. Зростає в помірно-теплому кліматі України, Молдови, Грузії, на Кавказі, також персик вирощують в Середній Азії. Про це йдеться у матеріалі НВ. 

Отримуйте головні новини дня — Telegram або Viber.

Розрізняють три різновиди персика:

  • персик звичайний;
  • нектарин;
  • персик приплющений (інжировий).

Ароматні персики вживають в свіжому вигляді, а також роблять варення, джеми і компоти.

Персики рекомендують їсти для профілактики від застуди та авітамінозу, фото з відкритих джерел

Персики рекомендують їсти для профілактики від застуди та авітамінозу, фото з відкритих джерел

Калорійність персика становить всього 45 ккал на 100 грам, тому він часто зустрічається в меню різних дієт, таких як персикова дієта і дієта Кемпнера.

Користь персиків

У м’якоті фрукта містяться: органічні кислоти, аскорбінова кислота, вітаміни групи В, пектинові речовини, каротин, мінеральні речовини — калій, фосфор, залізо, марганець, мідь, селен, магній, цинк.

Завдяки великій кількості вітамінів в персиках, їх рекомендують їсти для профілактики від застуди та авітамінозу. Один персик забезпечує організм ¾ денної норми вітаміну С.

Також персики корисно їсти людям зі зниженим гемоглобіном, анемією, а також при стресових ситуаціях. Вживання персиків сприяє підвищенню апетиту, поліпшенню травлення, персик добре втамовує відчуття голоду.

Персик також використовують в косметології — з насіння фрукта готують персикове масло. М’якоть фрукта використовують для приготування косметичних масок при сонячних опіках. Екстракт персика входить до складу косметичних тоніків.

Шкода персиків

У персиках міститься багато вуглеводів і цукру, тому їх не рекомендують вживати людям з цукровим діабетом і ожирінням. Також персики можуть викликати алергію через пилок на бархатистій поверхні.

З обережністю потрібно вживати персики, як і інші свіжі фрукти, при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Надмірне вживання фруктів може викликати розлад кишківника.

Не варто їсти персики з висохлою кісточкою, їх могли обробити хімією, щоб продовжити термін зберігання фруктів.

Читайте такожЯкі варто вживати продукти та напої при грипі та застуді?

[ad_2]

Источник: 0372.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *