[ad_1]
Квас – дуже популярний освіжаючий напій, який буде корисний для вашого організму.
Такий квас має насичений червоний колір, м’який смак і приємний аромат. Він добре очищає кишківник і буде особливо гарний після затяжних застіль.
Буряковий квас
Інгредієнти:
- Вода – 4 л
- Буряк – 2 кг
- Цукор – 40 г
- Чорний хліб – 200 г
- Часник – 1 зубчик
- Сіль за смаком
Етапи приготування:
- Буряк вибирайте салатний, а не кормовий, тоді напій вийде солодким. Буряк потрібно помити, очистити і натерти на крупній тертці.
- Воду закип’ятити та остудити до 30° С.
- Покласти м’якоть і сік буряка в місткість для бродіння та залити водою.
- Чорний хліб заздалегідь висушити в природних умовах або духовці.
- Додати до буряка з водою хліб, цукор і сіль.
- Накрити банку марлею, після чого залишити в темному і теплому місці на 4 дні.
- Через три дні додати в майже готовий квас часточку часнику.
- Готовий напій відфільтрувати за допомогою марлі, розлити по пляшках для зберігання.
- Залишити в пляшках на 8 годин у теплому місці, після чого відправити в холодильник. Термін придатності бурякового домашнього квасу – 3 дні.
Читайте також: Мариноване асорті з овочів, ТОП-рецепт заготовки на зиму
Рецепт солодких маринованих помідорів на зиму: як замаринувати помідори
Отримуйте головні новини дня — Telegram або Viber.
[ad_2]
Источник: 0372.ua