[ad_1]

Як зробити буряковий квас в домашніх умовах?

Квас – дуже популярний освіжаючий напій, який буде корисний для вашого організму.

Такий квас має насичений червоний колір, м’який смак і приємний аромат. Він добре очищає кишківник і буде особливо гарний після затяжних застіль.

Буряковий квас

Інгредієнти:

  • Вода – 4 л
  • Буряк – 2 кг
  • Цукор – 40 г
  • Чорний хліб – 200 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль за смаком

Етапи приготування:

  1. Буряк вибирайте салатний, а не кормовий, тоді напій вийде солодким. Буряк потрібно помити, очистити і натерти на крупній тертці.
  2. Воду закип’ятити та остудити до 30° С.
  3. Покласти м’якоть і сік буряка в місткість для бродіння та залити водою.
  4. Чорний хліб заздалегідь висушити в природних умовах або духовці.
  5. Додати до буряка з водою хліб, цукор і сіль.
  6. Накрити банку марлею, після чого залишити в темному і теплому місці на 4 дні.
  7. Через три дні додати в майже готовий квас часточку часнику.
  8. Готовий напій відфільтрувати за допомогою марлі, розлити по пляшках для зберігання.
  9. Залишити в пляшках на 8 годин у теплому місці, після чого відправити в холодильник. Термін придатності бурякового домашнього квасу – 3 дні.

Читайте також: Мариноване асорті з овочів, ТОП-рецепт заготовки на зиму

Рецепт солодких маринованих помідорів на зиму: як замаринувати помідори

Отримуйте головні новини дня — Telegram або Viber.

[ad_2]

Источник: 0372.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *